Träningstider & kontaktinfo

RBK:s entre´

RBK:s entré

Redbergslids boxningsklubb

411 40 Ullevi

Göteborg

Tel:031-159372

E-post: rbkboxning@gmail.com

Plusgiro: 52 34 35-6

 

 

 

 

Träningstider

Nybörjare och motionärer:

Måndag, tisdag och torsdag kl 19.00-20.30

Diplomboxare (10-15 år):

Måndag, onsdag och fredag kl 18.00 -19.00

Träningskostnad

Provträning, en gång: 50:-

Den som vill fortsätta att testa träna boxning köper ett medlemsskap för 200:-. Medlemsskapet gäller då för fem träningspass.

Diplomboxare 10-15 år: 400:- per termin.

Ungdom 16-17 år: 600:- per termin.

Senior från 18 år: 800:- per termin.

Medlemmar från 18 år har möjligheten att teckna autogiro och betalar då endast 99 kr i månaden!

Stödmedlem: 200:- (medlemskort & RBK vimpel)

Skolor som är intresserade av boxningsträning ringer tränaren Ricky på

tfn. 0739-312056.

Att tänka på

Kom i god tid, speciellt vid första träningen. Du behöver ingen speciell utrustning, utan bara vanliga träningskläder och skor. Den nödvändiga boxningsutrustningen skaffar du efterhand, t.ex. handlindor, tandskydd, boxarskor och suspensoar.

Sparringhandskar lånar du på plats, liksom säckhandskar och huvudskydd. Men du som blir bra på det här eller känner att detta är rätt träning för dig kommer med tiden att köpa både eget huvudskydd, egna säckhandskar och förmodligen en egen RBK-overall. RBK:s t-shirt skaffar sig de flesta redan tidigt som medlem. Det gäller ju att visa att man är med just i den här klubben. Tuffare blir det inte!

En legendarisk boxningsklubb

Det var här Ingemar Johansson förberedde sig för sina stora fighter. Här tränade tungviktsmästarna Floyd Patterson och Sonny Liston, ja till och med Muhammad Ali inför sitt uppträdande på Ullevi 1965.

Här tränade Bosse Högberg, Lennart Risberg, Bosse Pettersson och alla proffs under 1950- och 60-talet och senare, bl. a. George Scott, Anders Eklund Håkan Brock, Armand Krajnc, Steffen Tangstad, Magne Havnaa, Patrick Lumumba och Paolo Roberto.

Här har alla RBK:s mästare tränat sig till champions från 1958 och framåt: Från Janne Holmqvist och Per-Åke Jarnedal, Bo Pettersson, Kennerth Wiberg, Marco Zupancic, Costica Bumb, Marino Radman, Shadrach Odhiambo, Björn Vasén, Micke Lindblad till Ismael Koné och Johan Thorbjörnson till ”dagens” gäng med Patrick Bogere, Cliff Soukka och Daniel Hartwig i spetsen för nästa generations mästare.

För att inte tala om det härliga gäng tjejer som har spelat en historisk roll, från Bettan Anderssons aktiva dagar och Frida Emanuelsson till svensk boxnings mest suveräna ”lady” Katrin Enoksson!

Till Redbergslids boxningsklubb är alla boxare välkomna. Boxare på elitnivå, motionärer och de som vill prova på hur det är att boxas på riktigt.

Vi anordnar även olika typer av aktiviteter som passar för exempelvis firmafester eller svensexor.